Drikkehorn til mjød o.l. og snapsehorn med håndtag til lidt stærkere ting
Håndtene til håndspinding
Tenvægt i horn og pind i ben
søndag den 14. februar 2021
Hækling har været kendt i næsten 200 år i Dk. Nålene har set forskellig ud, og lavet i forskellige materialer.
Mine er lavet i ben, oftest krondyrben.enten som de gamle modeller med to forskellige kroge i enderne eller den nyere model med ben krog og håndtag i horn
torsdag den 21. januar 2021
Svampeknive med håndtag i råbukopsats. Rent genbrug, for bladet er gamle bordknive, hvor bladet bliver slebet ned til 7 cm. Håndtag, opsats som bukken er færdig med at bruge og børsten er ægte hestehår som hesten også er færdig med at bruge. Bladskeden er syet i rester af tynd kalveskind.
Jeg er født i 1946, tidligere efterskolelærer og har arbejdet med ben, horn og hjortetak i næsten 30 år. Det er nogle dejlige materialer, som vi har anvendt i tusinder af år. Hver af de tre materialer har deres egne specielle egenskaber. Horn, der kan komme fra okser, får og geder, bliver blød og formbar i varm tilstand og kan derfor presses og bøjes til den ønskede form. Ben fra okse eller kronhjort, er stærk og glat og egner sig til håndarbejdsredskaber som f.eks. strikkepinde. Hjortetak er velegnet til knapper og håndtag til knive m.m., men også til tandplader til kopier af jernalder- viking - og middelalderkamme, fordi hjortetak i tynde plader er elastiske og derfor ikke knækker, når de anvendes som kamtænder.